Ga naar Content
Sport

Jip Vastenburg gaat in Engeland trainen

14 mei 2019, 16.39 uur
Door: · Foto: NH Sport

Atlete Jip Vastenburg gaat wonen en trainen in Engeland. Ze sluit zich aan bij de trainingsgroep van coach Steve Vernon in Manchester. Na drie jaar verlaat ze daarmee Papendal, waar ze trainde onder begeleiding van Grete Koens.

"In de afgelopen drie jaar heb ik onder Grete weer mooie stappen gemaakt", aldus de uit Nieuw-Loosdrecht afkomstige Vastenburg. "Ik ben er van overtuigd dat Steve mij kan helpen om nog dat stukje extra te geven wat ik nodig heb om terug aan de top te komen. Daarbij heb ik in zijn groep meer trainingsgenoten van mijn eigen niveau, waar ik mijzelf aan kan optrekken."

Het team is gestationeerd in Stockport, een stad ten zuiden van Manchester. Bij toeval maakte Vastenburg kennis met Vernon en zijn groep atleten. "Afgelopen najaar trainde ik in Font Romeu en waren zij toevallig op dezelfde locatie. Ik heb daar meerdere keren met de groep mee kunnen trainen en dat beviel mij toen heel goed. Dat heeft me aan het denken gezet. Ik heb er ontzettend veel zin in
om mij bij zijn groep aan te sluiten. Daarnaast ben ik Grete dankbaar voor het niveau waar ze me weer naar heeft gebracht."