Ga naar Content

Koning bezoekt -geheel in stijl- de marine in Den Helder

Terwijl Maxima zich een ongeluk zweet op werkbezoek in Ethiopië, was Willem-Alexander vandaag te vinden op een winderig schip van de Koninklijke Marine in Den Helder.

Hij bracht hier een bezoek aan de Mijnendienst en de Defensie Duikgroep, waar hij een presentatie kreeg over de Nederlandse en Europese strategische belangen van een vrije doorgang op zee. Daarnaast sprak de koning met deskundigen over mijnendreiging en hoe de marine hier mee omgaat.

Geraakt
Christian Rodrigues van Defensie Duikgroep liep de koning tegen het vorstelijke lijf en is gecharmeerd van zijn bezoek. "We zijn heel enthousiast dat de koning bij de defensie duikgroep is geweest. Met name omdat we heel een specialistische groep zijn bij de marine. We hebben duikerservaringen gedeeld, want hij is fanatiek sportduiker."

Lees ook: Koning Willem-Alexander treedt vrijdag in Den Helder in voetsporen voorvader

"Hij was heel geïnteresseerd vanuit zijn marineachtergrond. Ik ben erg blij. Het heeft me geraakt dat hij de tijd heeft kunnen vinden om met ons in gesprek te gaan", aldus Christian. 

De koning -die gestudeerd heeft in Den Helder- sloot zijn werkbezoek af met een bezoek aan het duikvaartuig Nautilus, waar hij nog een praatje maakte met de duikers en bemanningsleden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!