Start van hoofdcontent

Haarlem

NL
V

Haarlemse uitvinding McFlurry Stroopwafel maakt oversteek naar VS: "Best wel trots"

13 mei 2019, 21.50 uur · Aangepast 13 mei 2019, 22.36 uur · Foto: Mc Donald's

Het alombekende ijsje de McFlurry Stroopwafel moet binnenkort de harten van de Amerikanen gaan veroveren. Daar komt de snack in 14.000 restaurants op de kaart. Tien jaar geleden werd 'ie echter op Noord-Hollandse bodem bedacht door Robert de Gruyter, de franchisenemer van McDonald's-vestigingen in Haarlem en Santpoort-Noord.

De Gruyter bedacht de McFlurry-smaak tijdens een rondje door de supermarkt. "Je kunt natuurlijk alles door ijs blenden", vertelt hij aan RTL Nieuws. "Het moest sowieso een herkenbaar koekje zijn. Zandkoekjes, krakelingen en dat soort koekjes vielen af. De naam voor het product moest ook herkenbaar zijn. Stroopwafels kennen mensen meteen."

Twee jaar
De franchisenemer legt zijn idee voor aan de fastfoodketen. Uiteindelijk duurde het twee jaar voordat het product in de restaurants verkrijgbaar was. "Tijdens de Hollandse Weken in 2009 is de smaak geïntroduceerd", aldus De Gruyter.

Lees ook: Amsterdamse ondernemer Edwin opent patatzaak in China

De franchisenemer werd daar niet over ingelicht, maar kreeg wél te horen dat zijn uitvinding de oversteek naar Amerika gaat maken. "Daar ben ik wel trots op! Ik ben vooral benieuwd hoe ze de naam zullen uitspreken", vertelt hij. "Maar qua smaak zal het zeker goed bevallen. We zetten ook Nederland hiermee weer op de kaart: behalve tulpen en molens kennen ze daar nu ook de stroopwafel."

Terug naar Nederland
Voor de liefhebbers aan deze kant van de oceaan is er minder goed nieuws, want de McFlurry Stroopwafel is al een tijdje uit het assortiment. "Het zou mooi zijn als ze 'm weer landelijk zouden invoeren. In reacties op social media zag ik al dat mensen zeiden: leuk dat de McFlurry Stroopwafel naar Amerika gaat, maar wanneer komt hij weer terug in Nederland?"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!