Ga naar Content
Sport

Ten Hag: "De Graafschap moet een wedstrijd worden in stijl"

12 mei 2019, 17.46 uur · Aangepast 12 mei 2019, 18.59 uur
Door: · Foto: Po Shots/Stanley Gontha

De titel van de wilskracht. Zo omschreef trainer Erik ten Hag het aanstaande kampioenschap van Ajax. "Maar laten we bij de feiten blijven", zei coach Erik ten Hag na de met 4-1 van FC Utrecht gewonnen wedstrijd. "We zijn bijna kampioen, maar we moeten het nog officieel afmaken. In stijl moeten we het afmaken."

Na de wedstrijd bleef iedereen wachten op het laatste fluitsignaal in Alkmaar bij AZ-PSV. Die wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door AZ. "Je ziet hoe het afloopt bij PSV en dan komt er emotie los. Er ontstaat ook een bepaalde vibe in het stadion en bij de fans." 

Lees ook: Ajax is officieus kampioen na winst op FC Utrecht en verlies van PSV bij AZ

"We waren heel diep woensdag. We waren zo dicht bij de Champions Leaguefinale. Het is fantastisch zoals we ons op hebben gericht. De ploeg ging ook goed om met die vroege achterstand. Er zit zo'n weerbaarheid in deze ploeg, zo'n drive en ze schroefden het tempo zo op. Dan telt vermoeidheid niet. De geest is sterker dan het lichaam."

Erik ten Hag over de winst op FC Utrecht en zijn ploeg - NH Nieuws

 "We gaan zo ook wel een biertje drinken", zei Ten Hag. "En misschien wel twee ook." Maar Ajax gaat woensdag pas echt feest vieren. "De Graafschap moet een wedstrijd worden in stijl, kampioenswaardig."