Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Ravage in Wijkertunnel na ernstig ongeluk: weg richting Alkmaar dicht

9 mei 2019, 16.59 uur · Aangepast 9 mei 2019, 19.50 uur · Foto: Inter Visual Studio

In de Wijkertunnel op de A9 is een ongeluk gebeurd waarbij negen voertuigen betrokken waren. Vier mensen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De tunnel was in beide richtingen afgesloten, maar de tunnelbuis richting het zuiden is weer open.

De ravage is enorm. Op beelden is te zien dat meerdere auto's total loss zijn. Eén personenauto is door de klap op z'n kant beland.

Hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig. Ook is er een traumahelikopter naar de plek van het ongeval. De politie kan nog niet vertellen wat er precies is gebeurd en hoeveel gewonden er zijn gevallen. 

De A9 was in beide richtingen dicht bij de Wijkertunnel om de hulpdiensten erdoor te laten. Inmiddels is de tunnelbuis richting het zuiden weer vrijgegeven en wordt het verkeer mondjesmaat weggeleid.

De tunnelbuis richting Alkmaar blijft waarschijnlijk tot 21.00 uur dicht.

Files
Rijkswaterstaat raadt mensen aan om de A22 te nemen en via de Velsertunnel te gaan. Ook het overige verkeer in Noord-Holland heeft hinder van het grote ongeluk. Op meerdere wegen staan inmiddels lange files. Kijk hier voor de actuele informatie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Rijkswaterstaat / Rogier