West-Friesland

Nieuwste plannen voor grote stadsstrand in Hoorn goed ontvangen

9 mei 2019, 11.46 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Gemeente Hoorn

Whatsapp

Er kwamen gisteravond bijna driehonderd inwoners van Hoorn naar schouwburg Het Park om de nieuwste schetsen van het stadsstrand te bekijken.

"Het zijn nog niet de definitieve schetsen, die komen pas in het najaar. Dan komt ook de 3D visualisatie van bijvoorbeeld het fietspad. Dit is weer een nieuwe fase in het traject met omwonenden, om de huidige tekeneningen verder uit te gaan werken", aldus de gemeente Hoorn. 

Lekker wandelen en fietsen
Onderdeel van het stadsstrand zijn de zogenoemde glooiingen in de vorm van heuvelachtige bermen en grasvelden. "Dit maakt het een interessant gebied om het hele jaar te wandelen en fietsen. Het heeft een groene uitstraling en het houdt het zand op zijn plek. Hoge struikgewassen zorgen voor beschutting tijdens warme dagen", vertelt de gemeente. 

Bijna klaar in 2022
Wethouder Ben Tap: "De Alliantie Markermeerdijken start na deze zomer met het opspuiten van de oeverdijk en hoopt dat de dijkversterking aan het einde van 2021 is afgerond. Daarna start op de Oeverdijk de aanleg van het stadsstrand en de bijbehorende voorzieningen."

Lees ook: Invoeren toeristenbelasting levert vijf ton op voor extra voorzieningen

Naar verwachting zal het project nog niet volledig klaar zijn in de zomer van 2022, maar de wethouder verwacht wel dat mensen dan al kunnen genieten van het nieuwe gebied.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp