Ga naar Content
West-Friesland

Invoeren toeristenbelasting levert vijf ton op voor extra voorzieningen

9 mei 2019, 11.20 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

Er wordt vanaf 1 juni definitief toeristenbelasting gevraagd in de gemeente Hoorn. Naar verwachting levert de nieuwe heffing een bedrag van vijf ton per jaar op. Het geld gaat gebruikt worden voor extra voorzieningen.

Momenteel geeft de gemeente al veel geld uit aan investeringen die de stad aantrekkelijk moeten maken voor toeristen. "Voorstanders van de ingevoerde belasting vinden het redelijk dat toeristen zelf meebetalen aan de voorzieningen. Nu wordt dit geld namelijk opgebracht door de Hoornse inwoners zelf", aldus de gemeente. 

Lees ook: Hoorn krijgt definitief toeristenbelasting: besluit niet zonder slag of stoot

De belasting wisselt per overnachtingsvorm. Hotelovernachtingen kosten 2,50 euro per persoon per overnachting. Watertoeristen betalen twee euro in de haven en mensen met een camper betalen 1,25 euro. 

Nieuwe voorzieningen plaatsen
Er wordt op dit moment al geïnvesteerd in voorzieningen voor de haven, zoals steigers en een elektriciteitsnetwerk voor de boten. Daarnaast worden er hangende prullenbakken geplaatst in de binnenstad en wordt er oud-Hollandse straatverlichting geplaatst. 

De aanleg van het grootste stadsstrand van Nederland is ook één van de investeringen die niet alleen dient voor de inwoners maar ook voor toeristen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!