Ga naar Content
West-Friesland

Semipermanente klaslokalen voor Risdam mogelijk langer in gebruik dan vier jaar

9 mei 2019, 10.31 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Adobe Stock

Het hoge woord is eruit: basisschool de Tweemaster en Het Kompas in Hoorn krijgen 190.000 euro voor de bouw van twee semipermanente klaslokalen. De oplossing zou oorspronkelijk voor vier jaar zijn, maar wordt nu misschien toch langer aangehouden.

Door stijgende leerlingaantallen in de wijk Risdam in Hoorn kampen basisscholen het Kompas en de Tweemaster met een tekort aan lesruimte voor het aantal ingeschreven leerlingen. Het voorstel om 190.000 euro beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van basisschool Het Kompas en de Tweemaster is aangenomen door de gemeente.

Lees ook: Ruimtegebrek basisscholen Risdam lijkt opgelost: extra geld komt eraan

Aantal leerlingen blijft groeien
In eerste instantie is de oplossing voor de school bedacht voor vier jaar, om het acute tekort op te lossen. Victor Reijnders van Stichting Talent, die de basisscholen begeleidt in bedrijfsvoering, geeft aan dat dit mogelijk langer zal duren. "Je komt in aanmerking voor hulp als de verwachting is dat je vier jaar lang in de problemen zit, maar naar verwachting zullen deze twee scholen er dan nog niet uit zijn. Het aantal leerlingen blijft namelijk groeien in Risdam."

Werken aan kindcentrum
De buitenschoolse opvang is nu geïntegreerd in de basisscholen, omdat Hoorn de ambitie heeft om te werken naar een integraal kindcentrum constructie. "Deze extra lokalen zorgen er onder andere voor dat we die opvang kunnen blijven bieden. We kunnen op deze manier, naast het letterlijke ruimtegebrek, ook deze constructie behouden. Dat is heel fijn. Afstoten is namelijk niet wenselijk."

Wel zelf bijleggen
Reijnders vertelt dat de subsidie enorm helpt. De school zal nog steeds zelf een deel moeten bijleggen, want het plaatsen van één semipermanent lokaal kost al een ton. "Het is niet een ruimte die je 'zomaar' weghaalt na vier jaar. Het blijft er staan voor de tijd dat het nodig is. Er is de wens om het langer dan vier jaar in te vullen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!