Whatsapp

Amsterdam

Maarliefst 45 aanhoudingen rond Ajax-Tottenham: oplichting, vernielingen en een steekpartij

9 mei 2019, 06.24 uur · Aangepast 9 mei 2019, 13.04 uur

Na de uitschakeling van Ajax in de Champions League was het op sommige plekken onrustig in Amsterdam. De politie heeft vanavond in totaal 45 mensen opgepakt.

De sfeeractie op het Arenapark voorafgaand aan de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur verliep volgens de politie 'feestelijk'. Wel werd er, anders dan vooraf was afgesproken, vuurwerk afgestoken. Daar is echter niet tegen opgetreden om 'ongewenste escalatie' te voorkomen.

Opstootje bij stadion
De Mobiele Eenheid kwam vlak na de sfeeractie wel in actie bij ingang Zuid H van de Johan Cruijff Arena. Daar probeerden Ajax-supporters via een toegangsdeur het stadion binnen te dringen. Er ontstond een opstootje en agenten moesten de stewards te hulp schieten.

Lees ook: Ajax mist Champions League-finale na goal in laatste seconde

Korrt na de wedstrijd, die met 2-3 werd verloren, raakte een man gewond toen hij in een café in de Ferdinand Bolstraat op het hoofd werd geslagen. De daders zijn er vandoor gegaan. Volgens Het Parool juichte het slachtoffer voor het winnende doelpunt van tottenham Hotspur.

Dam
Op de Dam was het onrustig. Ajax-supporters zochten de fans van Tottenham Hotspur op. Om de Engelsen te beschermen stond de Mobiele Eenheid om hen heen. Later heeft de ME de Ajax-supporters vanaf de Dam en het Damrak richting het Centraal Station gedreven.

Lees ook: Ajax-trainer Ten Hag: "Soms is voetbal mooi, soms wreed"

In de Warmoestraat liepen de gemoederen hoog op en werd een man met Nederlandse nationaliteit met een mes gestoken. De ambulance kon hem ter plekke behandelen. Een man met een Britse nationaliteit is opgepakt, maar ook het slachtoffer en een getuige zijn meegenomen door de politie. 

Daarnaast werden een aantal mensen opgepakt voor het verkopen van neppe tickets.

Feestende Britten
Rond 1.30 uur was de rust in de stad teruggekeerd. Wel lopen er nog wat feestende Britten rond. De politie houdt de situatie nog in de gaten, zo staat er nog een aantal ME-busjes op de Dam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
AT5
Whatsapp