Ga naar Content
Gooi

Ruim een ton voor Hilversumse LHBTI-beleid: "Veiligheid nog steeds belangrijk speerpunt"

10 mei 2019, 07.15 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De gemeente Hilversum maakt 100.000 euro vrij voor een actieplan voor de LHBTI-gemeenschap. Met een bijdrage van het Rijk van 20.000 euro maakt dat samen 120.000 euro om te werken aan een inclusieveren samenleving. En dat is broodnodig, vindt een van de kartrekkers van het beleid Jerry Braaksma.

Het beleidsplan is door de Hilversumse wethouder Karin Walters samengesteld met ambassadeurs uit de LHBTI- gemeenschap en het heeft vijf speerpunten: ontmoeten, sociale acceptatie, zichtbaarheid, veiligheid en
voorbeeldfunctie. 

Werkgroep
De ambassadeurs hebben zich verenigd in een werkgroep en voeren samen met de wethouder het beleid uit, want er moet volgens hen nog een heleboel verbeterd worden: 

Tekst gaat verder onder de video

Jerry Braaksma legt uit tegen welke problemen ze aanlopen - NH Nieuws

De meest zorgwekkende groep is nu de zogenoemde 'roze ouderen'. "Er zijn mensen die terug de kast in gaan omdat het in verzorgingshuizen niet geaccepteerd wordt", vertelt Braaksma.

Lees ook: Nederland niet langer in top tien LHBTI-rechten

Monique Buijs is een 'roze oudere' en heeft zich sinds kort aangesloten bij de werkgroep: 

Tekst gaat verder onder de video

Monique Buijs is een van de roze ouderen - NH Nieuws

Ontmoeten
De ambassadeurs starten vandaag met een structurele ontmoetingsplek. "Want waar ontmoeten we elkaar nog? Waar kunnen we met elkaar in gesprek?", vraagt Braaksma zich hardop af. Daarom kunnen mensen vanaf nu elke twee weken terecht in wijkcentrum De Geus om in gesprek te gaan met elkaar:

Tekst gaat verder onder de video

Jerry Braaksma legt uit wat doel is van ontmoetingsplek voor LHBTI - NH Nieuws

Zo hopen ze er achter te komen waar de gemeenschap in Hilversum behoefte aan heeft. Maar ze gaan nog veel meer dingen met het geld doen:

Tekst gaat verder onder de video

Rebekka Timmer en Jerry Braaksma leggen uit wat ze gaan doen - NH Nieuws

Nu organiseren ze nog met een kleine werkgroep de activiteiten, maar als het aan Braaksma ligt wordt die groep veel groter. "Uiteindelijk moet het een groep mensen worden die met elkaar en voor elkaar proberen om de LHBTI-gemeenschap in Hilversum een smoel te geven", zo besluit hij. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!