Gooi

NL
V

'Schrik van Laren' gaat twee jaar naar instelling voor draaideurcriminelen

8 mei 2019, 16.36 uur · Foto: Adobe Stock

De 31-jarige Sylvester S. uit Hilversum, ook wel bekend als de Schrik van Laren, gaat twee jaar naar een instelling voor stelselmatige daders (ISD). De rechtbank Midden-Nederland legde hem vanmiddag deze straf op voor een viertal oplichtingen.

De Hilversummer ging altijd op dezelfde manier te werk. Hij belde bij mensen aan met de smoes dat hij zichzelf had buitengesloten. Hij vroeg vervolgens of hij een klein bedrag, van 20 tot 50 euro, kon lenen om een treinreis te kunnen maken naar een bekende met een reservesleutel. Hij beloofde het geld snel terug te betalen, maar geen van de vier slachtoffers heeft ooit een cent teruggezien. 

Stoornis
De Schrik van Laren is de afgelopen jaren vaker veroordeeld voor soortgelijke feiten. Volgens de deskundige van de reclassering is de kans op herhaling groot. S. heeft een persoonlijkheidsstoornis en hij neemt geen verantwoordelijkheid voor zijn daden.

Lees ook: 'Schrik van Laren opnieuw achter slot en grendel wegens oplichting'

De rechtbank liet weten het met de officier van justitie eens te zijn dat de maat vol is. Alleen een voorwaardelijke straf zou niet genoeg zijn, en dus moet de man twee jaar naar een instelling bedoeld om dergelijke draaideurcriminelen weer op het rechte pad te krijgen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!