Ga naar Content
West-Friesland

Hoorn in gesprek over toekomst lege gevangenis in Zwaag

8 mei 2019, 15.35 uur
Door: · Foto: Google Streetview

De gemeente Hoorn voert gesprekken met het Rijksvastgoedbedrijf over de toekomst van de gevangenis in Zwaag. Dat zegt een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf tegen NH Nieuws.

Oktober vorig jaar werd de glasbak, zoals die in de volksmond wordt genoemd, gesloten. De nog overgebleven gevangenen werden overgeplaatst, en sindsdien staat het gebouw leeg. Volgens de woordvoerder wordt de gevangenis momenteel ontmanteld door de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Lees ook: Kabinet sluit gevangenis in Zwaag, burgemeester Hoorn verbaasd

Grote vraag is wat er met het pand gaat gebeuren. Eerder gingen er al stemmen op in de Hoornse politiek om er sociale huurwoningen van te maken. Maar of dat gaat gebeuren is nog allesbehalve duidelijk. 

Lees ook: Raadslid pleit voor realiseren honderd sociale huurwoningen in gevangenis Zwaag

Per 1 juli krijgt het Rijksvastgoedbedrijf het beheer over het complex. "Vooruitlopend daarop is het Rijksvastgoedbedrijf met de gemeente Hoorn in gesprek over de toekomst van het gebouw. Daarbij worden alle mogelijkheden qua invulling en/of sloop onderzocht. Daarbij rekening houdend met de andere ontwikkelingen die in de gemeente Hoorn gaande zijn. Hier is nog geen definitief besluit over genomen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!