Ga naar Content
IJmond

Velsen komt met dubbele boodschap rond plastic compost

9 mei 2019, 08.29 uur · Aangepast 9 mei 2019, 08.40 uur
Door: · Foto:

In Velsen is wethouder Floor Bal van plan om er 'alles aan te doen om plastic in de grond te voorkomen'. De gemeente heeft tijdens de nationale compostdag een grote lading compost gratis aan zijn bewoners weggegeven. Bal gebruikt de Keurcompost van de HVC ook in zijn eigen tuin en is er erg blij mee. Groot nadeel is dat in de gecertificeerde Keurcompost toch nog plastic is te vinden.

Ook gebruikt Velsen de vervuilde compost voor zijn gemeentelijke groen. De vervuiling is binnen de wettelijke norm. De wethouder ziet daarom geen enkel probleem om het plastic toch in de grond te stoppen. "Het is gekwalificeerde compost."

Lees ook: Gemeenten geven vervuilde compost gratis weg aan inwoners

Eigenlijk wil de wethouder dit niet en hij zegt aan NH Nieuws toe om zijn best te doen om dit in de toekomst te voorkomen:

Velsen komt met dubbele boodschap rond plastic compost - NH Nieuws

Vervuild
Uit onderzoek van NH Nieuws blijkt dat veel gemeenten met plastic vervuilde compost verstrekken en vaak ook zelf gebruiken. Zeker negentien gemeenten kopen compost in die afkomstig is van HVC. De afvalverwerker zelf geeft toe niet de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen verstrekken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!