Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Buschauffeur is met 'kanker' scheldende passagier zat: "Dan ga je lekker een kankerstuk lopen"

8 mei 2019, 08.26 uur · Aangepast 8 mei 2019, 08.36 uur
Door: · Foto: Screenshot Dumpert

Een buschauffeur in Purmerend heeft een reiziger die hem uitschold voor 'kankerflikker' met gelijke munt terugbetaald door hem uit de bus te zetten met de woorden: "Dan ga je lekker een kankerstuk lopen".

De chauffeur rijdt op Bevrijdingsdag naar de halte Jan Blankenbrug, waar er een jongeman bij hem instapt. Zijn ov-chipkaart is leeg en hoewel de bestuurder aangeeft dat hij deze in de bus kan opladen, loopt de reiziger door zonder te betalen.

Geen pinpas
Dat laat de buschauffeur niet zomaar gebeuren, die de man terug naar voren roept om hem te laten betalen. Die geeft op zijn beurt aan dat hij geen pinpas heeft en alleen wat cash op zak heeft. Daar kan echter niet mee betaald worden in de bus en dus vraagt de buschaffeur hem zijn kaart op te laden op een ander punt, twee haltes terug.

Dan slaat de vlam in de pan bij de reiziger, die de chauffeur uitscheldt voor kankerflikker. De bestuurder vraagt nog: "Weet je het zeker?", waarna hij antwoordt: "Ja, ik weet zeker dat je een kankerlijer bent." De chauffeur reageert daarop in hetzelfde jargon: "Dan ga je lekker een kankerstuk lopen."

Op Dumpert wordt het handelen van de buschauffeur geprezen. "Wat een fijne chauffeur is dit! Netjes, geduldig en doortastend." Bekijk hier de gehele video. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!