Ga naar Content
West-Friesland

Kerstbanieren 'eindelijk' weggehaald uit binnenstad Enkhuizen

6 mei 2019, 12.48 uur · Aangepast 6 mei 2019, 13.13 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Frank van der Zwaag

Het valt de inwoners van Enkhuizen al een tijdje op dat er nog steeds kerstbanieren hangen in het stadscentrum. Op Facebook ontstond gisteren een discussie over de nalatigheid van de gemeente en het VVV, waarna de banieren vanmorgen alsnog weggehaald werden.

Marianne de Zwart van de VVV Enkhuizen bijt op Facebook van zich af en verdedigt haar organisatie: "Bij de VVV in Enkhuizen werken zes parttimers die het minimumloon verdienen. Het is een vereniging en het bestuur bestaat uit vijf vrijwilligers. VVV Enkhuizen roeit met de riemen die ze heeft en soms zijn er factoren in het spel waar je geen grip op hebt."

Lees ook: Bevrijdingsfeest Hoorn blijkt enorme flop: DJ's draaien voor niemand

Het VVV werd bekritiseerd door inwoners over de capaciteiten. Vooral het landelijke bestuur krijgt de volle laag: "De directeur van het VVV moet wat salaris inleveren. Dan hebben ze meer geld over voor personeel." 

Alsnog vervangen
De banieren zijn vanochtend alsnog vervangen. Dit lijkt een bewuste keuze te zijn geweest, vanwege het genoemde tekort aan geld en personeel. "Het vervangen van de banieren stond al in de planning voor vandaag", aldus De Zwart. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!