Ga naar Content
West-Friesland

Dijklander ziekenhuis wil uitstellen operaties zoveel mogelijk beperken

6 mei 2019, 11.50 uur · Aangepast 6 mei 2019, 15.17 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Het Dijklander ziekenhuis hoopt de te verzetten operaties, zoveel mogelijk te beperken. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan oplossingen voor het personeelstekort op de operatiekamers, maar dit gaat waarschijnlijk nog wel wat tijd in beslag nemen.

Sinds vorige week heeft het ziekenhuis een aantal operaties moeten verzetten. Het gaat hierbij om zo'n twee tot acht operaties per dag, over een periode van twee weken. De reden is een tekort aan medewerkers op de operatiekamers. 

Ziekmeldingen
Een woordvoerder laat weten dat het een landelijk probleem is, waar ook het Dijklander ziekenhuis mee te maken heeft. Toen ruim een week geleden drie medewerkers van de OK zich ziek hadden gemeld, kwam het ziekenhuis in serieuze problemen. Er leek geen andere optie voor handen dan een aantal operaties uit te stellen.  

Lees ook: Tekort aan plekken voor bevallingen in Dijklander Ziekenhuis lijkt verholpen

Bezorgde telefoontjes van patienten

Het ziekenhuis krijgt veel telefoontjes van ongeruste patiënten die zich afvragen of hun geplande operatie wel doorgaat. "We willen het probleem vooral niet groter maken dan het is. We vinden het heel vervelend voor de getroffen patiënten en hopen echt dat alle operaties vanaf volgende week maandag weer door kunnen gaan."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!