Ga naar Content
West-Friesland

Negeren eenrichtingsverkeer helpt: Enkhuizen past regels aan

6 mei 2019, 12.46 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Google Streetview

De gemeente Enkhuizen heeft het eenrichtingsverkeer van de H.J Schimmelstraat in het centrum van Enkhuizen omgedraaid. Automobilisten kunnen vanaf vandaag weer via de Dijk de straat inrijden.

Na klachten van omwonenden en weggebruikers bleek de manier waarop het eenrichtingsverkeer was ingericht niet optimaal. Automobilisten negeerden de bebording in de Enkhuizer binnenstad en bleven de regels overtreden.

Lees ook: Meldpunt Onveilig Verkeer: vaak onveilige verkeerssituaties rond basisscholen

In plaats van controles uit te voeren en een vaste politiepatrouille neer te zetten, besloot de gemeente metingen te doen. "Als dit gebeurt kan je ook kijken of het inderdaad 'terecht' is dat mensen dit doen en of de situatie geoptimaliseerd kan worden", licht een woordvoerder van de gemeente toe. 

Uit het onderzoek bleek dat het beter was om het eenrichtingsverkeer om te draaien. "De verkeerssituatie is nu overzichtelijker en veiliger. Om vanaf de westkant van de Dijk het centrum te bereiken hoeft het verkeer nu niet meer via de nauwe straatjes richting de Drommedaris/Zuiderspui en de Breedstraat te rijden. Hier lopen ook veel toeristen."

De komende tijd zal de gemeente de situatie extra in de gaten houden om te zien of het inderdaad heeft geholpen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!