Ga naar Content

Ruigoord-kunstenaars gaan vreemd in Castricum: eerste expositie ooit buiten vrijhaven

De Castricumse galerie Streetscape is deze maand het toneel van Ruigoord Experience. Dat is een primeur, want nooit eerder exposeerden kunstenaars uit het dorp onder de rook van Amsterdam buiten hun culturele vrijhaven.

De driehonderd vierkante meter tellende galerie in de Castricumse Dorpsstraat is ingericht door Annemarie de Wildt, in het dagelijks leven curator van het Amsterdam Museum. De expositie toont onder meer foto's, tekeningen, schilderijen en beelden van kunstenaars als Peter de Jong, Edo Poland, Anita Janssen, Aja Waalwijk, Masja Ottenheim en Judith Heinsohn. 

De expositie werd vrijdagmiddag geopend door Hans Plomp, die een met dit doel geschreven gedicht voordroeg. Ruigoord Rebels, de band onder leiding van Barbara Schroevers, zorgde voor een muzikale en geestverruimende noot. "The sky is high, and so am I, if you're a viper" galmde het door de ruimte. "In Amerika is 'viper' slang voor iemand die wiet rookt", legt Schroevers aan het eind van haar optreden uit. 

De galerie is deze maand van vrijdag tot en met zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur gratis toegankelijk voor een bezoek aan de expositie. Op 7,8, 15, 21, 22 en 29 mei is de expositie ook 's ochtends te bezoeken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Streetscape