Ga naar Content
Amsterdam

Magneetvisser hengelt granaat op: "Ik gooide 'm een paar keer op de grond"

4 mei 2019, 19.12 uur · Aangepast 4 mei 2019, 19.24 uur
Door: · Foto: AT5

Jan van de Ven, de magneetvisser die vanmiddag een explosief uit het water bij de Houtmankade in Amsterdam hengelt, geloofde eerst niet dat de granaat echt was. Na wat onderzoek op Google besloot hij toch maar de politie erbij te halen.

Met zijn neef Joseph van der Kooij was hij vanmiddag nietsvermoedend aan het magneetvissen bij de Houtmankade. "Toen zat er opeens een granaat aan m'n hengel", vertelt Jan van de Ven (op de foto rechts) aan AT5. "Maar ik geloofde niet dat hij echt was. Mijn neef zei dat het een echte was, maar ik dacht dat het een neppe was". 

Lees ook: Magneetvisser haalt explosief uit water in Amsterdam

In eerste instantie gaat Jan er dan ook ontspannen mee om. "Ik gooide 'm een paar keer op de grond legde 'm in mijn auto. Toen had mijn neef een foto gegoogeld en leek hij toch wel heel echt", lacht Jan. "Toen hebben we maar de politie erbij gehaald. Die denkt ook dat 'ie echt is. Het is wel grappig dat je de granaat vindt, maar je hoopt er niet op", zegt Joseph. "Nu zijn we de hele avond bezig. We vinden liever een kluis met rolexen", vult hij gekscherend aan.

AT5 interviewde de magneetvissers eerder vandaag. Bekijk hier de video. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: AT5