Gooi

NL
V

Bagagedieven in trein leiden politie naar piepklein kamertje vol gestolen spullen

4 mei 2019, 09.32 uur · Foto: Politie Amsterdam Team Openbaar Vervoer

Wat begon als de aanhouding van twee bagagedieven in de trein eindigde in het terugvinden van de spullen van zeventien slachtoffers. In een woning in Hilversum werden in een piepklein slaapkamertje onder meer rugzakken, identiteitsbewijzen, telefoons en autosleutels gevonden.

Dat meldt het team Openbaar Vervoer van de Politie Amsterdam op Facebook. Na intensief speurwerk werd de woning van één van de verdachten achterhaald omdat het vermoeden bestond dat daar gestolen spullen waren achtergelaten. 

Lees ook: Rugzak vol drugs gevonden in auto Rijsenhout: man (23) opgepakt

De buit die uiteindelijk werd aangetroffen was niet mis. Het leek in de eerste instantie alsof er alleen wat spullen opgeslagen lagen, maar uiteindelijk vond de politie een paspoort van een Aziatische vrouw die aangifte had gedaan van bagagediefstal uit de internationale trein tussen Duitsland en Nederland. Hierdoor ontstond het vermoeden dat meer van de spullen gestolen waren. 

Lees ook: Baby valt tussen perron en trein op station Anna Paulowna

In totaal werden er 27 rugzakken, elf identiteitsbewijzen, telefoons, iPads, horloges, sieraden, autosleutels, zonnebrillen en verschillende buitenlandse valuta's aangetroffen. Uiteindelijk bleek dat er spullen van maar liefst zeventien slachtoffers lagen. 

De verdachte, die nog een oude straf uitzat in de gevangenis, heeft gehoord dat hij opnieuw voor de rechter moet verschijnen om zich te verantwoorden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!