Jong Ajax zorgt voor een doelpuntenfestijn tegen Almere City

3 mei 2019, 22.35 uur · Aangepast 3 mei 2019, 23.40 uur
Door: · Foto: Pro Shots/ Toon Dompeling

Jong Ajax had er zin in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De Amsterdammers wonnen met 8-0 van Almere City FC. Bij de rust stond het al 4-0 door doelpunten van Dani de It, Vaclav Cerny, Lassina Traoré en Danilo Pereira. Bovendien moest Almere de tweede helft met tien man verder nadat Vossebelt op slag van rust de bal met de hand uit het doel had getikt.

Jong Ajax kwam na twintig minuten spelen op voorsprong. De Wit scoorde de openingstreffer met het hoofd uit een voorzet op maat van Pereira.

Drie minuten later plaatste Cerny de bal laag in de rechterhoek vanaf randje zestien:2-0. Deze keer was de eerdere doelpuntenmaker De Wit de aangever met een fraai hakje.

Penalty Jong Ajax
Almere City kreeg ook een paar kansjes, maar het was Jong Ajax dat in de 37e minuut op 3-0 kwam. Traoré benutte een penalty na hands in het strafschopgebied bij een schot van Ryan Gravenberch.

Rood Vossebelt van Almere
Op slag van rust haalde Niek Vossebelt de bal met de hand van de lijn als een ware keeper, waarna hij met rood mocht vertrekken. Jong Ajax kreeg dus weer een penalty die ditmaal door Pereira werd benut: 4-0. Dat was ook meteen de verrassend ruime ruststand tegen de nummer vier van de ranglijst.

Schuurs tweemaal
Drie minuten na de rust mocht Perr Schuurs oprukken richting de zestien, waarna hij de bal van de rand van het strafschopgebied laag achter keeper Etemadi schoof. Tien minuten later maakte hij zijn tweede treffer van de avond. Hij deed dat opnieuw met een afstandsschot, alleen nu in de andere hoek: 6-0.

Nunnely tweemaal
Met nog twintig minuten te gaan was Anwar Bensabouh dicht bij een eretreffer, maar keeper Kotarski keert de bal met het nodige gegrabbel. Kort daarna werd de 7-0 voor Jong Ajax afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten voor tijd werd het dan toch nog 7-0. Che Nunnely schoot van dicht bij raak. En in de slotminuut werd het ook nog 8-0 door Nunnely.

Het resultaat maakte voor Jong Ajax niet veel meer uit, maar Almere City verspeelde er een plek in de halve finale om promotie mee. De ploeg moet nu beginnen in de kwartfinales om promotie.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Timber, Schuurs, Botman (Bakboord/70), Bakker; Bijleveld, Gravenberch, De Wit (Ekkelenkamp/46); Cerny, Traoré (Nunnely/46), Pereira

Opstelling Almere City FC: Etemadi; Van Vlerken, Mirani, Balker (Mannes/80), Blackson; Loen, Vossebelt, Bensabouh; Efmorfidis (Van Hilten/53), Meijer, Benschop.