Start van hoofdcontent

GROOTEBROEK

nl

Fietstour om te wennen aan fusie tussen Enkhuizen, Stede Broec en Drechterland

3 mei 2019, 11.57 uur · Foto: Toerclub Grootebroek

Al jaren werken Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (SED-gemeenten) ambtelijk samen, maar een echt saamhorigheidsgevoel is er nog niet. Daar wil Toerclub Grootebroek al fietsend verandering in brengen.

Bedoeling van de SED-fietstocht op 19 mei is volgens voorzitter Peter Kaagman om inwoners en clubs in de drie gemeenten meer met elkaar te verbinden. "De burgers hebben nog helemaal geen gevoel bij de SED. Toch krijgen we er met zijn allen wel steeds meer mee te maken. Zo moest ik als inwoner van Stede Broec laatst ook naar het gemeentehuis in Drechterland om iets te regelen", aldus Kaagman.

Burgemeesters Enkhuizen en Stede Broec doen mee
Ondanks dat de betrokken gemeenten tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 er nog niet over willen praten, is volgens de voorzitter van toerclub een volledige fusie onvermijdelijk. "Dus we kunnen maar beter alvast een beetje met z’n allen aan het idee wennen. We hebben alle verenigingen in de drie gemeenten actief aangeschreven met de vraag om met de tocht mee te doen. Ook de burgemeesters van Enkhuizen en Stede Broec hebben al toegezegd mee te fietsen. En natuurlijk zijn alle inwoners welkom."

De start is bij de SAV-kantine aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Er is een route van 25 en 40 kilometer. Inschrijven kan via: www.toerclubgrootebroek.nl

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!