Ga naar Content
Gooi

Gemeente wil overlastaanpak op Loosdrechtse Plassen uitbreiden na succesvolle proef

3 mei 2019, 07.07 uur
Door: · Foto: Robbert Bianchi

Toezichthouders van gemeente Wijdemeren, de politie en Recreatie Midden-Nederland gaan de krachten verder bundelen om overlast van te snel varende boten op de Loosdrechtse Plassen aan te pakken. Dit omdat hun samenwerking vorig vaarseizoen erg succesvol was.

Met het mooie weer worden de Loosdrechtse Plassen in de zomer overspoeld met bezoekers. De meesten houden zich aan de regels, maar een klein gedeelte zorgt elk jaar voor meer overlast. In augustus vorig jaar werd daarom controle en handhaving op het water voor het eerst gezamenlijk uitgevoerd. 

Lees ook: Meer handhaving op de Loosdrechtse Plassen: “Te veel mensen hebben maling aan de regels”

Eén van de voordelen van deze samenwerking is een gezamenlijk registratiesysteem, zodat informatie direct gedeeld kan worden. Bij een aanhouding van bijvoorbeeld een te snel varende boot kan dan gekeken worden of die persoon niet al eerder een waarschuwing heeft gekregen van één van de andere handhavingsdiensten.

Tekst gaat onder video door

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.


Als het aan de Wijdemeerse burgemeester Freek Ossel ligt, worden hardnekkige snelvaarders op de Loosdrechtse Plassen voortaan harder aangepakt. Hij denkt eraan om na de zoveelste overtreding een vaarbewijs af te pakken. Deze maatregel is hij nu aan het verkennen samen met de politie en het Openbaar Ministerie. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!