West-Friesland

Bevrijdingsfestival Obdam neemt maatregelen tegen koude weer: "We gaan naar binnen"

2 mei 2019, 12.23 uur · Aangepast 2 mei 2019, 13.01 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: De Brink

Whatsapp

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Obdam heeft gisteravond definitief besloten om het feest naar binnen te verhuizen. Het festival wordt nu georganiseerd in De Brink en niet meer op het Kerkplein. "We willen voorkomen dat mensen staan te blauwbekken."

Volgens de organisatie van het festival kan de weersvoorspelling, zo vijf dagen van tevoren, als redelijk stabiel worden gezien. Daarom hebben ze samen besloten het festival naar binnen te verplaatsen. "De temperatuur wordt maximaal 11 en minimaal 5 graden. We zeiden tegen elkaar dat het niet leuk is om het buiten te doen als iedereen dan staat te blauwbekken", vertelt een medewerkster van De Brink. 

Lees ook: Regen- en winterjassen weer uit de kast: 10 graden en zeiknat op Bevrijdingsdag

De organisatie geeft aan dat ze niet alleen willen voorkomen dat bezoekers het koud krijgen of niet komen, maar dat het voor de bands en de barmedewerkers ook niet leuk is om in de kou te staan. 

'We hebben de ruimte'
Obdam is mogelijk een uitzondering waarbij het zo 'makkelijk' naar binnen kan worden verplaatst. "Wij hebben het gemak van De Brink met de grote zaal. We hebben de ruimte. Als we het niet zouden hebben, hadden we het alsnog buiten moeten doen."

De Brink verwacht twee- á driehonderd bezoekers en gaat de aankomende dagen hun uiterste best doen om mensen te mobiliseren naar binnen te komen voor het feest. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp