Ga naar Content
Noordkop & Texel

Enorme brand verwoest auto- en scooterhandel Den Helder: pand ingestort

2 mei 2019, 02.01 uur · Aangepast 2 mei 2019, 06.22 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio/Marcel Barriel

Een enorme uitslaande brand heeft vannacht een auto- en scooterhandel in Den Helder in de as gelegd. De schade is groot. De brandweer heeft inmiddels het sein brandmeester gegeven.

De brandweer was met meerdere tankautospuiten en een hoogwerker aanwezig om het vuur te bedwingen. Dat is gelukt, al is het pand inmiddels wel gedeeltelijk ingestort en wordt als verloren beschouwd.

Toen het pand in lichterlaaie stond, kwamen bij de brand dikke rookwolken vrij. Omdat het niet meer te redden is, laat de brandweer het pand gecontroleerd afbranden. Omwonenden hoeven hun ramen en deuren niet meer gesloten te houden. 

Verwoestende brand legt auto- en scooterhandel Den Helder in de as - NH Nieuws

De brandweer heeft alles in het werk gesteld om een aangrenzende witgoedhandel te redden. Of dat is gelukt, is nog niet bekend. Andere bedrijven op het bedrijventerrein lopen geen gevaar, aldus de woordvoerder

Scooters en auto's verloren
Volgens getuigen stonden er tientallen scooters in de bedrijfsruimte. Omdat het een garage en scooterhandel betreft, is het volgens de Veiligheidsregio aannemelijk dat een flink aantal scooters en auto's verloren is gegaan.

Op een foto van de vuurzee is een brandende auto te zien. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!