Ga naar Content

Otto's brug in Hoorn is weer open

Otto's brug in Hoorn kan vanaf vandaag weer gebruikt worden. De kademuren rondom waren aan vervanging toe. Daarom was de brug vanaf begin januari gesloten voor renovaties. "De kade en de brug kunnen nu weer jaren mee", aldus de gemeente.

Otto's brug verbindt de Oude Doelenkade en de Slapershaven met het Baatland. De brug werd tijdelijk weggehaald en opgeslagen voor renovaties. Begin april werd Otto’s brug teruggeplaatst, maar bleef wegens de renovatie dicht voor gebruik. 

Slijtage en sloop
De brug werd oorspronkelijk in 1935 aangelegd. In de jaren zestig zijn er al renovaties aan de kademuur geweest. Maar nu was de brug echt aan vervanging toe. "Ook was renovatie noodzakelijk vanwege sterke slijtage van het staal. Na graaf- en sloopwerkzaamheden brengen we een nieuwe damwand en betonnen balk aan en worden de dekstenen gerenoveerd", aldus de gemeente Hoorn.

Lees hier het volledige bericht: Otto's brug in Hoorn gaat tijdelijk verdwijnen

Voor de werkzaamheden was het noodzakelijk dat de brug tijdelijk werd weggehaald. "Helaas bleken alternatieve opties, zoals een noodbrug, niet haalbaar." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Chantal Bos