Ga naar Content
West-Friesland

Inwoners van de Dorpel in Hoorn zetten opruimactie op tegen verloedering

1 mei 2019, 09.25 uur · Aangepast 1 mei 2019, 09.38 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Intermaris

Inwoners van de sociale huurwoningen aan de Dorpel in Hoorn hebben op maandag een flinke opruimactie op poten gezet met verhuurorganisatie Intermaris. Het initiatief ontstond omdat de bewoners het gevoel hadden dat er te weinig voor de buurt werd gedaan.

Bij de woningen aan de Dorpel in Hoorn zijn bewoners, Intermaris en de gemeente op maandag flink aan de slag gegaan om de buurt aan te pakken. De trappen en het riool zijn schoongespoten, het gras is gemaaid en de tuinen zijn opgeknapt.

Rommelig uitzien
Het initiatief om hier extra aandacht aan te besteden kwam vanuit de bewoners en Intermaris. De bewoners hadden het gevoel dat er te weinig voor de buurt werd gedaan en dat de straten er rommelig uit begonnen te zien. Intermaris heeft voor dit soort bewonersacties het project ‘Heel, schoon en veilig’ in het leven geroepen. Hiermee kunnen ze samen met bewoners het complex en de omgeving netjes maken.

Zwerfafval en kapotte tuinhekken
Het verhuurbedrijf zette voor de opruimactie een vuilcontainer neer waar bewoners hun grof- en tuinafval in kwijt konden. "Verder hebben wij samen met de bewoners de tuinen opgeknapt en zwerfafval opgeraapt. Ook zijn wij bezig met het vernieuwen van kapotte tuinhekken rondom het complex", aldus een woordvoerder van Intermaris. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Intermaris