Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Meer onderzoek naar meldingen over Hilversumse wethouder Jaeger

1 mei 2019, 08.17 uur · Aangepast 1 mei 2019, 14.04 uur · Foto: Gemeente Hilversum

De meldingen die in het integriteitsonderzoek zijn gedaan over de Hilversumse wethouder Wimar Jaeger worden nader onderzocht. Dat is gisteravond besloten door de fractievoorzitters van de gemeenteraad, ook wel het presidium genoemd.

Tonnen gemeenschapsgeld zijn gestopt in Dudok in Concert en de Dutch Media Week. Deze feestjes zijn georganiseerd door de Dutch Media Foundation, waar wethouder Wimar Jaeger al meer dan twee jaar secretaris van blijkt te zijn. Een nevenfunctie die veel raakvlakken heeft met zijn portefeuille én die niet vermeld is.

Wimar Jaeger is in Hilversum wethouder Media en Economie. De wethouder zit in het bestuur bij de Dutch Media Foundation, een stichting die evenementen organiseert in Hilversum. De stichting krijgt subsidie. Naast zijn bestuursfunctie daar, is hij ook lid van de adviesraad van het Stadsfonds. En het Stadsfonds geeft juist subsidie. Hij zou dus kunnen adviseren over de subsidie voor de stichting waar hij bestuurder van is. 

Lees ook: Integriteitsonderzoek naar Hilversumse wethouder; hoe gaat dat in z’n werk?

Het presidium zal nu een onderzoeksopdracht formuleren en een bureau zoeken dat het onafhankelijke onderzoek kan uitvoeren. Zolang het onderzoek loopt, doet het presidium geen inhoudelijke mededelingen over het onderzoek. Ook het screeningsverslag is niet openbaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!