Ga naar Content
Noord-Holland

Kinderopvang Berend Botje gaat ongevaccineerde kinderen weren

30 april 2019, 18.26 uur · Aangepast 30 april 2019, 22.04 uur
Door: · Foto: Berend Botje

Kinderopvang Berend Botje gaat binnenkort kinderen weren die niet zijn ingeënt tegen de bof, mazelen en rode hond. Verspreid over vijftig locaties en zeshonderd gastouders in Noord-Holland vangt de organisatie zo'n drieduizend kinderen op.

Berend Botje is een van de eerste kinderopvangorganisaties van het land die dit besluit neemt. "Vanaf 1 juli worden kinderen alleen nog toegelaten tot de locaties als ze deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma", zo staat in een brief aan ouders en verzorgers. "De aanleiding van ons besluit is dat wij een zo veilig mogelijke omgeving voor kinderen willen bieden, dat is ook een van onze kerntaken."

Het plan houdt concreet in dat ongevaccineerde kinderen niet meer naar dezelfde opvang mogen als kinderen onder de 14 maanden. Dat is namelijk het eerste moment waarop kinderen de BMR vaccinatie kunnen krijgen. Voor ouders houdt dat in dat hun ongevaccineerde kinderen misschien naar een andere locatie overgeplaatst moeten worden. 

Lees ook: Kinderopvang Berend Botje overweegt weigeren niet gevaccineerde kinderen

Met het besluit loopt de organisatie vooruit op een wet die moet regelen dat kinderopvangcentra niet-ingeënte kinderen kunnen weigeren. D66 diende het wetsvoorstel een halfjaar geleden in uit bezorgdheid over de afnemende vaccinatiegraad in Nederland. Eerder deze maand bleek dat kinderen op een Haagse crèche besmet waren met mazelen. In studentenhuizen in Utrecht brak de infectieziekte bof uit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!