Handballers Volendam winnen de beker

28 april 2019, 18.27 uur · Aangepast 28 april 2019, 20.26 uur
Door: · Foto: Nederlands Handbal Verbond

De handballers van Volendam hebben voor de negende keer de beker gewonnen. In de spannende finale van de bekerstrijd won de ploeg na verlenging van het Limburgse Lions: 30-31.

Volendam nam in de eerste helft een kleine voorsprong bij 4-6, maar de ploeg van trainer Peter Portengen speelde daarna slordig, waardoor Lions uit kon lopen naar de 16-11 ruststand. Dat gebeurde ondanks het feit dat keeper Gerrie Eijlers een aantal fantastische reddingen verrichtte. De Volendammers verloren in de eerste helft wel Geert Hinskens met een knieblessure. Hinskens had eerder al besloten dat hij aan zijn laatste seizoen bezig was, omdat zijn lichaam de belasting niet meer aan kan. Hij werd al diverse malen geopereerd na blessures.

Maar ook de andere keeper van Volendam, Dennis Schellekens, die in de tweede helft in het doel stond, hield heel wat treffers tegen. Volendam startte sterk aan de tweede helft en liep van de 16-11 ruststand meteen door naar 16-15. Vanaf toen was het een puntje-puntje wedstrijd, waarbij Leon van Schie zich in de laatste seconde voor een schot van Lions wierp, zodat het 24-24 stond na de reguliere speeltijd. Dat betekende een verlenging van twee keer vijf minuten.

Gerrie Eijlers
Na de eerste verlenging gingen de Volendammers aan de leiding: 27-28. De tweede vijf minuten verlenging dreigde ook weer gelijk te eindigen. Met nog vijf seconden te gaan stond Volendam een punt voor, maar Lions mocht een strafworp nemen. De bijna 39-jarige Gerrie Eijlers stopte die strafworp en stelde daarmee de negende bekerzege van de club veilig.

Robin Jansen van Volendam, die vorig seizoen de beker nog won met Bevo, was met negen doelpunten topscorer van zijn ploeg.

Keeper en speler van het jaar
Eijlers werd eerder op de dag al gekozen tot keeper van het jaar. Aalsmeer-speler Tim Bottinga werd tot speler van het jaar gekozen.