Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Vriendin (28) van aangehouden drankrijder schopt en slaat agent

28 april 2019, 11.11 uur · Aangepast 28 april 2019, 11.35 uur · Foto: Google Streetview

Een politieagent is gisteren in Hilversum mishandeld door een 28-jarige vrouw uit de stad. De vrouw ging door het lint toen haar vriend werd aangehouden voor rijden onder invloed.

Toen surveillerende agenten een bekende van de politie door de Hilversumse Gijsbrecht van Amstelstraat zagen scheuren, besloten ze de auto te volgen.

Lees ook: Motoragent Tim zat jaar thuis na mishandeling op Koningsdag: "Het ging echt niet meer"

Nadat de bestuurder het stopteken had opgevolgd, werd al snel duidelijk dat hij te diep in het glaasje had gekeken. "Bij het uitstappen was duidelijk dat deze meneer onder invloed was", schrijft de politie Hilversum op Facebook.  

Opgewonden standje
Omdat de automobilist zich tegen zijn aanhouding verzette, werd hij met de nodige dwang in de boeien geslagen. Daarmee was de kous nog niet af, want ook zijn vriendin bleek een opgewonden standje.

Lees ook: Agente Lieke met collega het ziekenhuis ingeslagen: "Ze bleven op hem inbeuken"

De Hilversumse 'vond het nodig' om de agent 'te slaan, te schoppen, te beledigen en te bedreigen'. Ook zij is vervolgens met de nodige moeite in de boeien geslagen, al bleef ze zelfs in de politieauto onderweg naar het bureau op de agenten intrappen. 

Flink onder invloed
Uit een blaastest bleek dat de vrouw net als de man flink onder invloed was. Ze is vastgezet, heeft de nacht op het bureau doorgebracht en zal vandaag verder worden verhoord. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!