Ga naar Content

Duizenden Johans en Johanna's op bezoek in Arena: "Veel respect voor Cruijff"

Duizenden Johans, Johannessen en Johanna's uit het hele land zijn vandaag op bezoek geweest in de Johan Cruijff Arena. De naamgever van het stadion zou vandaag 72 zijn geworden, en daarom waren zijn naamgenoten uitgenodigd voor een gratis rondleiding.

Om 10.00 uur vanochtend stapten de eerste Johans en Johanna's de Arena binnen. Voordat de rondleiding begon, werden de identiteitsbewijzen streng gecontroleerd. "Ik mag niet naar binnen. Zij gaan met z'n tweeën", zegt een bezoeker en wijst naar Johan en Johanna: 'Ik ben Betty'.

Lees ook: Naamgenoten Johan Cruijff krijgen gratis rondleiding op verjaardag icoon 

Ruim 2.500 Johans, Johannessen en Johanna's met gast werden vandaag verwacht, in totaal dus zo'n 5000 bezoekers. En zij kwamen uit alle hoeken van het land. "Ik ben hier nog nooit geweest. Het ziet er schitterend uit. Het is een beetje overweldigend', zegt Johan uit het Gelderse Elst. "Maar ik ben wel Ajacied."

Johannes uit Heerenveen is daarentegen sc Heerenveen-supporter: "Ja ik dacht: ik heet Johannes, ik ga er naartoe. En heel veel respect voor Johan Cruijff natuurlijk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: AT5