Paardenraces Alkmaar stilgelegd: "Ik kan er nog steeds niet over uit"

0
Whatsapp

Sport

Paardenraces Alkmaar stilgelegd: "Ik kan er nog steeds niet over uit"

25 april 2019, 16.24 uur · Aangepast 26 april 2019, 12.22 uur

Annie Swagerman-Smit uit Andijk is verknocht aan paarden. Het nieuws dat de paardenraces in Alkmaar zijn stilgelegd sloeg dan ook in als een bom. "Ik was heel erg geschrokken. Ik kan er nog steeds niet over uit", aldus Swagerman.

Het drafcentrum verkeert in acute financiële problemen. Het wegvallen van een Hilversumse hoofdsponsor zorgt voor een tekort van ruim een miljoen euro.

Lees ook: Paardenraces per direct stilgelegd: "Komt door teruglopende middenstand"

Ook een evenement dat gepland stond op 6 mei, gaat niet door. Toch blijft de paardenfan hoop houden. "Met een paar goede sponsoren zouden wij in ieder geval in de winter kunnen koersen", zei Swagerman.

Jongeren haken af
Het gaat slecht in de drafsport. Bijna alle drafsportcentra kampen met teruglopende bezoekersaantallen en dus inkomsten. "De jongeren hebben geen belangstelling voor de sport", zei voorzitter Arie Zwijnenburg daar eerder over tegen NH Sport.

Lees ook: Nieuwe sponsors moeten paardenraces in Alkmaar redden

"En het heeft te maken met een teruglopende middenstand. Melkboeren, groenteboeren en slagers waren vroeger vaste klanten op de paardencircuits. Maar die groep is aan het verdwijnen en daar heeft de paardensport last van"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp