Ga naar Content
Haarlem

Zandvoorts dierentehuis zoekt kinderen die asielkatten willen voorlezen

25 april 2019, 13.15 uur
Door: · Foto: Dierenbescherming

Wordt het Dikkie dik, De Gelaarsde Kat of De avonturen van Tom Poes? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar Dierentehuis Kennemerland zoekt kinderen die op woensdag langs willen komen om de asielkatten een boekje voor te lezen.

Volgens de Dierenbescherming zou het beestachtige voorleesuurtje goed zijn voor de ontwikkeling van de kinderen én de poezen. Het helpt allereerst de kinderen met hun leesprestaties en zelfvertrouwen. Er is immers niemand in de buurt die hun leesniveau beoordeelt, op de kat na dan.

Lees ook: Dierenasiel zoekt pleegouders voor 'lentekittens'

Win-win
Daarnaast is het erg goed voor asielkatten om regelmatig in aanraking te komen met kinderen. Hun stemmen en het ritmische geluid van voorlezen werkt rustgevend. Het helpt de dieren, die vaak getraumatiseerd zijn, weer wennen aan menselijk gezelschap en de hoop op een nieuw huis. De kans op adoptie wordt op deze manier vergroot. Een win-winsituatie dus.

Lees ook: Ontsnapte savannah-kat Whalhallah eindelijk gevonden en terug bij baasje

Het dierentehuis organiseert om de week op woensdagmiddag een voorleesuurtje voor asielkatten. Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen zich voor inschrijven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!