Ga naar Content
Gooi

Onbekende verwijdert posters Bussums koningsnachtfeest, Reinier is bang voor sabotage

25 april 2019, 13.30 uur · Aangepast 25 april 2019, 14.41 uur
Door: · Foto: Reinier Zijp

Een onbekende verwijdert posters van een technofeest dat op Koningsnacht in Bussum wordt gehouden. Organisator Reinier Zijp vreest dat iemand zijn feest 'Desatado' probeert te saboteren.

Reinier werkt overdag als barbier in Bussum, maar 's avonds transformeert hij tot DJ Re!n!er. "Ik ben op mijn twaalfde begonnen als radiopiraat", vertelt Reinier tegen NH Nieuws. Tot hij vader werd op zijn dertigste draaide hij regelmatig plaatjes op allerlei feesten, daarna stopte zijn dj-carrière even. "Op mijn veertigste werd ik gevraagd om eens te draaien op een illegaal house-feestje, toen had ik de smaak weer te pakken."

'Stuiterend door het leven'
Dit jaar ontstond het idee bij Reinier om op Koningsnacht een technofeest te organiseren. "In het Gooi heb je eigenlijk niet echt een lekker knalfeest." De muzikale programmering van Desatado was snel rond: Reinier staat zelf vier uur lang achter de draaitafel.

Met hulp van wethouder van Gooise Meren Nico Schimmel, die op dat moment nog geen wethouder was, wordt feestlocatie The Spot afgehuurd. "Hij is mijn kapper. Hij gaat stuiterend door het leven en die verdient het om daar te draaien", vertelt Schimmel.

Verstieren
Reinier hing ter promotie posters op in diverse winkels aan de Laarderweg voor het feest. Tot zijn verbazing waren die echter een week later weg. "Ik vroeg waar de poster was gebleven en toen bleek dat er iemand was langs geweest die had gezegd 'dat feest gaat niet door' en vervolgens zelf de poster weg had gehaald." Zo zijn er volgens Reinier bij drie winkels posters verdwenen.

Lees ook: Technofeest in RAI houdt Amsterdammers wakker: "Nul slaap, héél eng gevoel"

Reinier heeft geen idee wie het kan zijn geweest. "Het is heel lullig. Dat is iemand die het feestje probeert te verstieren. Of ze zijn ergens anders bang voor de concurrentie, dat het daar rustig wordt." Schimmel kan zich het bijna niet voorstellen dat iemand iets tegen het feest heeft. "Als dat zo is, zou het heel kinderachtig zijn."

Piemelpak
De promotie kan Reinier juist goed gebruiken, want het zou, volgens Reinier, frustrerend en traumatisch zijn als er dadelijk maar vijf man komt. "Dat is een boze droom. Volgens de eigenaar van The Spot hoefde ik me geen zorgen te maken, want de kaarten worden pas de laatste twee dagen gekocht." Zijn kinderen hopen wellicht dat het storm loopt, want hij heeft met hen een weddenschap afgesloten. Reinier: "Als er 100 kaarten online zijn verkocht, dan ga ik in een piemelpak."