Ga naar Content
Alkmaar

Onderzoek naar mening van Pancrassers en Koedijkers in fusie met Heerhugowaard

25 april 2019, 10.32 uur · Aangepast 25 april 2019, 10.47 uur
Door: · Foto: Langedijk Centraal

De gemeente Langedijk gaat onderzoeken hoe de inwoners van Sint Pancras en Koedijk tegenover de aangekondigde fusie met Heerhugowaard staan.

Eind vorig jaar besloten de gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard dat de toekomst van de gemeenten samen is. Eerst wordt er per 2020 ambtelijk gefuseerd, twee jaar later volgt een volledige, bestuurlijke fusie.

Negatief over fusie
Op bewonersavonden werd door vooral de Pancrassers negatief over de fusie gesproken, omdat de dorpsbewoners veel liever bij Alkmaar willen horen dan bij Heerhugowaard. Ze voelen zich naar eigen zeggen meer verbonden met de Kaasstad, zo liet het gros van de aanwezigen horen. 

Lees ook: Pancrassers laten stem stevig horen tijdens fusiebijeenkomst

Langedijk vraagt zich af of het merendeel van de Pancrassers en Koedijkers, het gedeelte dat niet op de bewonersavonden was, er ook zo over denkt en laat een 'representatieve meting' uitvoeren. 

In overweging
De resultaten van dat onderzoek worden op 10 juli voorgelegd aan de gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard. Eerder liet de burgemeester van Langedijk Leontien Kompier al weten dat als blijkt dat een groot gedeelte van de inwoners bij Alkmaar wil aansluiten, de gemeente dat in overweging zal nemen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!