Ga naar Content

Nijpend tekort aan brandweervrijwilligers in Blokker

De brandweerpost in Blokker organiseert volgende week een speciale wervingsavond. Postcommandant Ed de Vries hoopt dat nieuwe vrijwilligers zich dan gaan aanmelden. "We moeten voorkomen dat we niet eens uit kunnen rukken omdat we te weinig mensen hebben."

Op dit moment zijn er bij brandweerpost drie leden te weinig om het rooster goed te kunnen vullen. Hierdoor draaien ze regelmatig dubbele diensten. De post heeft daarnaast te maken met 'natuurlijk verloop'. Dit betekent dat er in de nabije toekomst nog meer leden gaan stoppen in verband met de leeftijd.

Lees ook: Grote en uitslaande brand verwoest vrijstaande woning Berkhout

Om goed voorbereid te zijn op hun toekomst, moeten er dus nieuwe leden bij. Ed de Vries wil wel kwijt dat er verplichtingen horen bij de functie. Zelfs als je vrijwilliger bent. "Je moet regelmatig diensten draaien, je moet opleidingen doen, je bent iedere week aan het oefenen. Dus er wordt wel meer van mensen verwacht dan wat je bij verenigingen ziet."

Overigens is Blokker niet de enige post waar een tekort is aan vrijwilligers. Ook in Avenhorn, Middenmeer, Schoorl, Groet, Enkhuizen en Dirkshorn wordt er actief geworven. Bijna alle posten in Noord-Holland kunnen wel extra vrijwilligers gebruiken. 

Word jij de nieuwe brandweerman van Blokker? Meld je dan nu aan voor de open avond op dinsdag 30 april. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij ook zo een soort verhaal om met ons te delen? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!