Ga naar Content
Noord-Holland

De Peiling: ProRail bouwt nieuwe stations

24 april 2019, 11.29 uur · Aangepast 24 april 2019, 12.24 uur
Door: · Foto: Adobe

Spoorbeheerder ProRail wil de komende jaren 3,5 miljard euro investeren in nieuwe treinstations en in het verbeteren van bestaande stations. Als het aan ProRail ligt, komen er landelijk twintig tot dertig nieuwe stations bij. Het geld moet komen van het Rijk, de provincies, de gemeenten en de vervoerders zelf. Is dat een goed plan?

Station van de toekomst
ProRail wil verder de bestaande regionale treinstations klaarstomen voor de toekomst. Er moeten plekken komen waar elektrische fietsen kunnen worden opgeladen. Op de perrons komen lichtgevende tegels waaraan je kunt zien waar nog plek is in de trein. En je kunt straks met je mobiele telefoon vast een plek in de fietsenstalling reserveren.

Zonder forse investeringen in het spoor dreigt het treinverkeer vast te lopen, zegt ProRail. Het huidige spoornet kan nog een jaar of tien mee, daarna is het overvol. Met de bouw van nieuwe stations in gebieden waar veel nieuwbouw wordt gebouwd, kunnen er meer en vaker treinen rijden. 

Wat vind jij?
Is het een goed plan van ProRail om zoveel geld in het spoor te steken om de bereikbaarheid te verbeteren? Of zijn deze plannen veel te duur en kunnen we al dat gemeenschapsgeld niet beter in de aanleg van nieuwe asfaltwegen steken? We horen graag hoe jij daar over denkt.

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 18.00 en 19.00 uur.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de
Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].