Sport

De Ligt: "Dit was een belangrijke, nog twee te gaan"

23 april 2019, 23.31 uur · Aangepast 24 april 2019, 14.18 uur · Foto: Pro Shots/Paul Meima

Whatsapp

"Ik vond dat we bij fasen goed speelden", zei Matthijs de Ligt nadat Ajax met 4-2 won van Vitesse. "Dit was een hele belangrijke overwinning, nog twee te gaan." De Ligt benadrukte de belangrijke rol van Dusan Tadic, die twee strafschoppen verzilverde. Ook trainer Erik ten Hag was lovend over Tadic.

Tadic is klasbak
"Tadic scoort en geeft assists, daar hebben we hem voor gehaald", vond De Ligt. "Hij profiteert optimaal van de mogelijkheden van het team en hij is een van de voortrekkers."

"Dusan is een klasbak", vond ook trainer Erik ten Hag. "Hij heeft een ongelofelijk rendement en dat komt ook door de structuur van het team. Hij kan heel variabel spelen en is creatief uit de dribbel."

"Goal Ziyech was bevrijdend"
"Vorig seizoen gingen we tegen Vitesse in eigen stadion onderuit. Het is een stugge ploeg, die compact en verdedigend speelt. De 1-0 kort voor rust van Hakim Ziyech was bevrijdend'', zei aanvoerder De Ligt. "We wisselden twee keer en dan verandert er toch wel iets. Misschien dat we toch andere dingen deden, we waren iets minder fel op de bal. Ik weet niet of dat met de omzettingen te maken had, dat zou kunnen. Misschien deels met de omzettingen en deels met onze eigen concentratie."

Lees ook: Ajax doet wat het doen moet en wint met 4-2 van Vitesse

"Wissels noodzakelijk"
"De wissels waren deels noodzakelijk", constateerde Ten Hag. "Nico (Taglifico, red.) voelde zich de laatste dagen niet helemaal topfit en was wat ziekjes. Ik wilde geen risico nemen. De stand liet de wissels ook toe. Ik vind dat we niet meer in de problemen hadden mogen komen. Spelers weten wat op zo'n moment van ze gevraagd wordt en wat ze moeten doen. De compactheid verdween en er kwam wat lichtzinnigheid in de ploeg, dat mag niet gebeuren."

Twee vrije dagen
De meeste spelers krijgen nu twee dagen vrij van de trainer om de batterij weer even op te laden. Doordat de volgende speelronde in verplaatst heeft de ploeg nu een week om zich voor te bereiden op de eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. "Ze hebben veel gegeven", vond de trainer. "Het is de komende weken een kwestie van afronden, de boel verzilveren."

Whatsapp