Zaanstreek-Waterland

Grote politie-inval op woonwagenkamp in Zaandam

23 april 2019, 10.04 uur · Aangepast 24 april 2019, 18.37 uur · Foto: Gemeente Zaanstad

Whatsapp

De politie is op dit moment bezig met een grootschalige inval bij het terrein naast woonwagenkamp Zaanderhorn in Zaandam. Dit gebeurt op last van de burgemeester van Zaanstad, aldus een politiewoordvoerder.

Een buurtbewoner meldt tegen NH Nieuws dat er al enkele uren tientallen agenten het gebied bij het woonwagenkamp doorzoeken. De inval wordt vanuit een mobiele unit gecoördineerd, die voor het kamp is opgezet.

Een verslaggever van NH Nieuws ter plaatse meldt dat er bij de inval een voorraad hennep in beslag is genomen. De weg naar het terrein is afgesloten. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de inval uitgevoerd op het braakliggend terrein naast het woonwagenkamp. Hier staan al langere tijd illegaal meerdere meerdere trailers en containers. 

NH Nieuws

Een andere buurtbewoner vertelt dat er allemaal er loodsen vol hennepplanten op het terrein zouden zijn gevonden. Hij heeft meerdere bussen met de planten zien wegrijden. Volgens de jongen zou het contact tussen de buurt en de woonwagenbewoners voorheen altijd goed zijn geweest. "Dit hadden we nooit verwacht. het was altijd prima samen, maar nu staat het ineens helemaal vol met politie", zegt hij tegen de verslaggever ter plaatse. 

'Meerdere aanhoudingen'
Ook zouden er volgens de ooggetuige al meerdere bewoners zijn afgevoerd. "Het lijkt alsof ze het hele kamp aan het schoonvegen zijn", vertelt hij anoniem tegen NH Nieuws. De politie kan dat nog niet bevestigen en verwijst naar de gemeente Zaanstad. 

Ook stroomnetbeheerder Liander is met meerdere wagens aanwezig. Het woonwagenkamp ligt bij een industrieterrein aan het Noordzeekanaal.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp