Ga naar Content
Amsterdam

Koningsdag in regio Amsterdam: wat gaan we doen?

26 april 2019, 17.07 uur
Door: · Foto: Robby Hiel

Koningsdag komt eraan en de aankondigingen van festiviteiten vliegen je om de oren. Wij kunnen ons bij NH Nieuws voorstellen dat het moeilijk is om te besluiten wat je nou precies gaat doen. Daarom maakten wij een overzicht van wat er in jouw regio te doen is.

Amsterdam stond jarenlang bekend als dé stad om Koningsdag te vieren, met een scala aan gratis feesten en open podia waar mensen aan konden sluiten. Dat is echter verleden tijd. Tegenwoordig kan je flink feesten op bijvoorbeeld Kingsland Festival in en rondom de RAI. 

Daarnaast is de Apollolaan altijd in trek. De laan, één van de duurste straten van Amsterdam, pakt elk jaar flink uit met heel wat kraampjes waar de bevolking van Amsterdam Zuid hun troepjes komen verkopen. 

Liever een beetje cultuur snuiven? Bij Studio/K in de Indische Buurt wordt er een gezellige vrijmarkt georganiseerd, evenals een leuke dag met muziek, spelletjes en lekkere hapjes.

Met de auto?
Beter van niet. Hoewel Amsterdam een aantal grote P+R parkeerterreinen heeft, wordt verwacht dat het ontzettend druk wordt en dat de stad niet al te goed bereikbaar zal zijn. Wie slim is pakt de trein: de NS rijdt een speciale dienstregeling waardoor iedereen op zijn of haar feestbestemming kan komen, én weer thuis.

Wil je de stad juist liever ontvluchten? Ga dan bijvoorbeeld naar Diemen. In het centrum kan je dit jaar over de vrijmarkt struinen, om vervolgens om 14.00 aan te schuiven bij het gezellige 'Oranjefeest Diemen', waar muziek wordt gedraaid.

Als je je niet al te ver buiten de ring wil begeven maar toch wat rust aan je hoofd wil zou je naar Pllek op het NDSM terrein kunnen wijken. Gelegen aan het stadsstrand in Noord kan je daar je hart ophalen met een drankje en een dansje, en misschien zelfs even struinen over een kleine vrijmarkt. 

Vier jij Koningsdag elders in de regio en ben je benieuwd wat er te doen is? Bekijk hieronder op de kaart waar je naartoe kan met je oranje outfit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!