Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Koningsdag in Zaanstreek-Waterland: wat gaan we doen?

26 april 2019, 17.06 uur
Door: · Foto:

Koningsdag komt eraan en de aankondigingen van festiviteiten vliegen je om de oren. Wij kunnen ons bij NH Nieuws voorstellen dat het moeilijk is om te besluiten wat je nou precies gaat doen. Daarom maakten wij een overzicht van wat er in jouw regio te doen is.

Wil je liever iets met meer adrenaline dan de saaie rommelmarkt? In Zaandam kan je in 't Veldpark terecht voor een heuse kermis tijdens Koningsdag. Liever feest? Op buitenpodium Zuiddijk is er vanaf 15.30 een evenement met live muziek. 

Voor de mensen die liever een sportieve Koningsdag willen heeft de voetbalvereniging RKAV in Volendam de deuren opengesteld. Mensen kunnen zelf een team samenstellen en hun skills testen tegen de voetballers van de club. Ook zal er een springkussen zijn.

Liever het eilandgevoel in eigen regio opzoeken? Op Marken wordt een traditionele Koningsdag georganiseerd met verschillende concerten, traditionele spellen en overdag ook een bar.

In Purmerend pakken ze uit, met evenementen bij de kerk, op het Molenplantsoen en op de Koemarkt die allen draaien om live muziek en het feestbeest uithangen.

Vier jij Koningsdag elders in de regio en ben je benieuwd wat er te doen is? Bekijk hieronder op de kaart waar je naartoe kan met je oranje outfit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!