Ga naar Content
West-Friesland

Koningsdag in West-Friesland: wat gaan we doen?

26 april 2019, 17.08 uur
Door: · Foto: De Meerpeen

Koningsdag komt eraan en de aankondigingen van festiviteiten vliegen je om de oren. Wij kunnen ons bij NH Nieuws voorstellen dat het moeilijk is om te besluiten wat je nou precies gaat doen. Daarom maakten wij een overzicht van wat er in jouw regio te doen is.

In West-Friesland kan je je hart ophalen als je fan bent van kleine, traditionele vieringen van Koningsdag. In Hoorn worden aan de Roode Steen en op het Kerkplein grotere feesten georganiseerd waar je terecht kan voor live muziek en een drankje.

Verder wordt er in Wognum een bijzondere steppenrace georganiseerd, en kunnen mensen uit Midwoud meedoen aan een fietsoptocht. 

In Enkhuizen loopt het programma van 8.00 tot in de late uurtjes. Er wordt hier een optocht, poppentheater, een seniorenmiddag en een bingoavond georganiseerd. In Grootebroek kunnen mensen terecht voor een traditionele ochtend met een fietsoptocht, en 's avonds een feesttent met verschillende optredens en verschillende terrassen. 

Vier jij Koningsdag elders in de regio en ben je benieuwd wat er te doen is? Bekijk hieronder op de kaart waar je naartoe kan met je oranje outfit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!