Ga naar Content
Noordkop & Texel

Koningsdag in de Noordkop: wat gaan we doen?

26 april 2019, 17.09 uur
Door: · Foto: Texelse Courant

Koningsdag komt eraan en de aankondigingen van festiviteiten vliegen je om de oren. Wij kunnen ons bij NH Nieuws voorstellen dat het moeilijk is om te besluiten wat je nou precies gaat doen. Daarom maakten wij een overzicht van wat er in jouw regio te doen is.

In de Noordkop zijn in verschillende dorpen traditionele vieringen van Koningsdag te vinden. Zo kan je in Den Helder terecht voor een grote vrijmarkt op het binnenplein. Op zondag 28 april kan je daar zelfs terecht voor een heuse afterparty. 

Wie de drukte even ontsnapt en naar Texel trekt - of er woont uiteraard - is er meer dan genoeg te doen. In De Koog, Den Burg, Oosterend, de Cocksdorp en Oudeschild worden activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo kunnen kinderen in De Koog geschminkt worden en meelopen met een optocht. De volwassenen kunnen later op de dag terecht in Den Burg bij de Wezentuin, waar live muziek hand in hand gaat met gezellige eettentjes. 

Wie dit jaar Koningsdag in Schagen viert heeft geluk, daar wordt dit jaar namelijk een groot feest georganiseerd aan de Noordzijde van de Markt. 

Liever Koningsdag aan de kust? In Callantsoog is naast een gezellige vrijmarkt ook nog eens de opening van het badseizoen. 

Vier jij Koningsdag elders in de regio en ben je benieuwd wat er te doen is? Bekijk hieronder op de kaart waar je naartoe kan met je oranje outfit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!