Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Gemêleerd gezelschap bedenkt oplossingen voor zorgsector bij Hacking Health

19 april 2019, 17.37 uur

's Ochtends een half uur bezig zijn met de administratie en daardoor minder tijd over hebben voor patiënten. De administratielast voor verpleegkundigen is een van de thema's die aan bod kwamen bij Hacking Health Amsterdam, een driedaags evenement waar mensen uit verschillende disciplines oplossingen bedenken voor problemen in de zorg.

Zij vormden samen meerdere teams en konden zo hun kennis bundelen. Onder meer zorgprofessionals, dataspecialisten en ict'ers kwamen op het evenement af.

Die samenwerking is een uitkomst voor de zorg, zegt initiatiefnemer Esther Gervers. Volgens haar duurt het met de huidige overlegcultuur vaak lang voordat een nieuw plan doorgevoerd kan worden. Bij Hacking Health kunnen de teams hun bedachte oplossing direct uitwerken.

Administratielast
Zo bedacht het team CurAmore een oplossing voor de administratielast van verpleegkundige Manon Verrijth van OLVG Oost. Daardoor heeft zij straks mogelijk maar vijf minuten nodig voor een taak die nu nog dertig minuten kost.

De gewonnen tijd kan Verrijth weer besteden aan haar patiënten. "Dat is ook waarom ik verpleegkundige ben en niet om een half uur door een dossier heen te klikken."

Landelijke finale
CurAmore wist bovendien de prijs binnen te slepen voor Best Data Driven. Dat betekent dat het team doorgaat naar de landelijke finale die op 10 mei plaatsvindt. Naast Amsterdam werd Hacking Health ook in Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht georganiseerd.