Amsterdam

Amstelveense scholier aangehouden na afgelaste examenstunt: "Ze maken het alleen maar erger zo"

19 april 2019, 16.00 uur · Aangepast 19 april 2019, 17.44 uur

NH Nieuws

AMSTELVEEN - Bij het Amstelveen College is vanmiddag iemand aangehouden. De scholier is opgepakt voor het beledigen en spugen op een handhaver, meldt de politie.

De school hield vandaag de deuren gesloten omdat een examenstunt van 4e, 5e en 6e-klassers uit de hand dreigde te lopen. Het Amstelveen College besloot daarom de examenstunt af te lasten en de school te sluiten. De leerlingen legden zich niet neer bij die beslissing en kwamen alsnog - met zo'n 150 man in verkleedkleding - naar de school toe.

Zwaar rellen
Volgens rector Anke de Peuter kreeg de school meerdere berichten binnen dat leerlingen van de school en van buiten de school het feest wilden verstoren. "En dan moet je denken aan oproepen via social media om vuurwerk mee te nemen en 'zwaar te gaan rellen'."

Lees ook: Leerlingen gooien met vuurwerk en eieren bij afgelaste examenstunt Amstelveen College

Leerlingen uit vijf havo hadden zich erg verheugd op deze dag en zijn nu boos op de schoolleiding: "Het is voor ons niet leuk en daar worden wij alleen maar rebelser van. Ze maken het alleen maar erger zo!"

Beveiligers met honden
Bij de school werden beveiligers met honden ingezet om de leerlingen op afstand te houden. Geen goede zaak, vinden de leerlingen. "Ik vind het wel een beetje angstaanjagend", vertelt een scholier. De rector legt uit dat de beveiligers bedoeld zijn om de veiligheid van zowel de leerlingen als de leerkrachten te garanderen.

Lees ook: Amstelveen College dicht uit angst voor rellen: "Wij zijn zeer teleurgesteld"

Een aantal scholieren gooide met rookbommen, eieren en bier. Maar uiteindelijk zijn alle leerlingen vertrokken en is de rust wedergekeerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!