Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Oplichter besteelt 86-jarige vrouw in Purmerend

19 april 2019, 13.56 uur
Door: · Foto: ANP

De politie waarschuwt voor een oplichter in Purmerend. De man heeft onlangs een fors geldbedrag gestolen van een 86-jarige vrouw.

De verdachte deed zich voor als een scharensliep: een persoon die langs de deuren gaat om scharen en messen te slijpen. Hij belde aan bij de oudere vrouw en vroeg of er nog iets te slijpen viel. Het slachtoffer gaf hem vervolgens twee scharen mee.

De vrouw had echter van tevoren geen prijsafspraak gemaakt. Toen de man de scharen terug kwam brengen, zei hij dat ze hem 120 euro moest betalen. Hoewel het slachtoffer dat aan de hoge kant vond, trok ze toch haar portemonnee. Daar griste de man vervolgens nog wat extra geld uit.

Lees ook: Oplichter troggelt Bussumers tientjes af: "Maak een foto van de man"

Het zou gaan om een blanke man met een fors postuur en een lengte van 1,70 tot 1,75 meter. Hij zou tussen de 50 en 60 jaar oud zijn en goed Nederlands spreken. Hij had zijn korte haar achterover gekamd en droeg een kort grijs-blauw jasje. 

Advies politie
De politie adviseert om niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur hun diensten aanbieden. "Wilt u dat toch doen, maak dan van tevoren een duidelijke (schriftelijke) afspraak over het werk dat verricht wordt en tegen welke prijs."