IJmond

NL
V

Dakpannen vallen van 72 meter hoge Wijkertorenspits: “Zorgelijke situatie”

19 april 2019, 09.35 uur · Aangepast 19 april 2019, 13.12 uur · Foto: NH Nieuws

Een partij dakpannen is van de Wijkertoren in Beverwijk gevallen. Gemeentefracties SamenBeverwijk en Gemeentebelangen maken zich grote zorgen over de veiligheid van omwonenden en willen vandaag nog veiligheidsmaatregelen rond de 72 meter hoge toren.

Verspreid rond het Rijksmonument liggen verschillende gebroken stukken van de spits. Raadslid Alex van Luijn (SamenBeverwijk), maakte vanochtend direct melding bij de gemeente Beverwijk om een deel rond het kerkgebouw af te zetten.

Lees ook: Beverwijkers schudden hoofd: bekladde Wijkertoren 'geen gezicht'

"Dit is zorgelijk, want die dakpannen kop je echt niet terug", vertelt hij aan NH Nieuws. "Het is nu nog mooi weer maar met een windvlaag vliegen ze alle kanten op. En dan is de ramp niet te overzien." Co Backer van Gemeentebelangen deelt zijn zorgen: "Goede Vrijdag of niet: vandaag moet het worden afgezet. Je moet er niet aan denken dat een klein kind of iemand anders zo'n dakpan op z'n hoofd krijgt."

(Artikel gaat verder onder de video)

Dakpannen vallen van 72 meter hoge Wijkertorenspits: “Zorgelijke situatie” - NH Nieuws / Dennis Mantz

Lees ook: Wijkertoren na 'verouderingskuur' weer de trots van Beverwijk 

Alex van Luijn toont de gebroken dakpannen die naar beneden zijn gekomen, op een plek waar veel wandelaars voorbijkomen. 

(Artikel gaat verder onder de afbeelding)

Gemeente Beverwijk
Het is nog onduidelijk hoe en wanneer exact de leienpannen zijn losgekomen van de spits. De hulpdiensten zijn op dit moment aanwezig om te inspecteren. Ze gaan in overleg met de gemeente kijken wat de beste oplossing is. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!