Ga naar Content
West-Friesland

Politiek vraagt Medemblik om 'af te kijken' bij Hollands Kroon over arbeidsmigrantenverblijf

18 april 2019, 11.23 uur · Aangepast 18 april 2019, 12.45 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De gemoederen zijn in Medemblik nog niet tot rust gekomen als het gaat om opvang van arbeidsmigranten. Inwoners willen ze niet in hun buurt en ondernemers willen ze niet op bedrijfsterreinen. De politiek ruziet over 'waar dan wel'.

Grootschalige oplossingen lijken de enige manier, zo meldt mediapartner Medemblik Actueel. Dirk Steltenpool van de VVD vraagt de gemeente welke maatregelen ze willen nemen om teveel arbeidsmigranten in de kernen van de gemeente te voorkomen. "Kan er niet gekeken worden naar de werkwijze van Hollands Kroon?"

Honderden arbeidsmigranten
In Hollands Kroon gaan ze namelijk juist voor grootschalige oplossingen voor de opvang van arbeidsmigranten. Zo komt er op Agriport A7 een groot complex voor honderden arbeidsmigranten. Waar ze voorheen in woningen sliepen bij agrarische bedrijven blijkt dit niet genoeg te zijn. Huisvesting in bestaande woningen heeft volgens Hollands Kroon ook niet de nodige resultaten opgeleverd en zorgt voor veel onrust bij de inwoners van de kernen.

Daarom heeft de buurgemeente van West-Friesland nu een speciaal nieuwe regeling in het leven geroepen. Er wordt hierbij ingezet op grootschalige oplossingen aan de rand van de dorpskernen. Ook wordt er ingezet op flexibel wonen in vrijstaande woningen en studio's. Binnen de nieuwe beleidsregels komt meer ruimte voor initiatieven en zijn er minder verbodsbepalingen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!