Ga naar Content
Noordkop & Texel

Texelaars krijgen toch strand bij Prins Hendrikzanddijk terug

18 april 2019, 09.55 uur
Door: · Foto: Gemeente Texel

Er blijft tóch een deel van het recreatiegebied bij de Prins Hendrikzanddijk open voor het publiek. Dat heeft de gemeente Texel bekend gemaakt. Het gebied zou volledig natuurgebied worden, maar na veel strijd en acties blijft een deel van het strand open.

Het strand is vooral populair onder mensen met kleine kinderen, het strand loopt erg langzaam af liep en er kan dus in het water gespeeld worden zonder dat het ineens erg diep wordt. Er ontstond dan ook veel commotie toen de gemeente besloot het volledige strand te sluiten om ruimte te maken voor een natuurgebied. 

Lees ook: Texelaars in actie voor strand Ceres: "Het moet open blijven"

Trekpunt voor vogels
Het Waddengebied is een belangrijke plek voor vogels. Het wordt jaarlijks dankbaar gebruikt door vogels die vaak erg lang onderweg zijn geweest, onder andere als broedgebied. Door het toenemende toerisme is er steeds minder ruimte voor die vogels in het Waddengebied. 

Na afronding van het project zal het gebied er zo uit zien

Recreatie
“Zoals beloofd heb ik me sterk gemaakt voor meer toegankelijkheid in het gebied. En dat is gelukt. Het strand vanaf Oudeschild tot aan het oude gemaal De Schans wordt recreatief gebruik gedoogd. Qua afmeting vergelijkbaar met het oude strand en dichter bij Oudeschild. Ik ben erg blij met dit resultaat,” aldus burgemeester Uitdehaag. Hij heeft zich de afgelopen periode hard gemaakt tegenover het hoogheemraadschap en de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord om het gebied te realiseren. 

Bekijk hieronder de reportage die NH Nieuws eerder maakte over het strand

Texelaars in actie om strand Ceres open te houden - NH/Matthijs Gemmink

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!